Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την εμφάνιση σας

Μπορεί να μην υπάρχει μυστική συνταγή νεότητας, υπάρχει όμως ένας εγγυημένος τρόπος για να κάνετε τον εαυτό σας φαίνεται μεγαλύτερος. Το κάπνισμα αλλάζει το δέρμα, τα δόντια και τα μαλλιά σας με τέτοιο τρόπου, που μπορεί να προσθέσει χρόνια στην εμφάνισή σας.

 

 

1. Μειωμένος τόνος του δέρματος

Τo κάπνισμα στερεί χρονίως από το δέρμα το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται. . Έτσι, ορισμένοι καπνιστές φαίνεται χλωμοί, ενώ άλλοι αναπτύσσουν ανώμαλο χρωματισμό. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να αρχίσουν  σε νεαρή ηλικία.

2. Χαλάρωση του δέρματος

Υπάρχουν περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες στον καπνό, και πολλές από αυτές προκαλούν καταστροφή του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Αυτές είναι οι ίνες που δίνουν στο δέρμα σας τη δύναμη και την ελαστικότητά του. Το κάπνισμα (ακόμη και το παθητικό)  αποδομεί   τα δομικά στοιχεία του δέρματος με  συνέπεια τη  χαλάρωση του δέρματος και βαθιές ρυτίδες.

3. Κρεμασμένα χέρια και στήθος

Το κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο την εμφάνιση του προσώπου σας, μπορεί επίσης να έχει συνέπειες στη σιλουέτα σας. Καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητα, τα μέρη της που κάποτε ήταν σταθερά,  μπορεί να αρχίσουν να κρεμάνε. Αυτό περιλαμβάνει την  εσωτερική επιφάνεια των άκρων  και το στήθος. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει το κάπνισμα ως πρώτη αιτία για τα κρεμασμένα  στήθη.

4. Γραμμές γύρω από τα χείλη

Το κάπνισμα καταφέρνει ένα σημαντικό χτύπημα στην περιοχή γύρω από το στόμα σας. Πρώτον, έχετε τις ζάρες  του καπνιστή. Οι καπνιστές χρησιμοποιούν ορισμένους μυς γύρω από τα χείλη τους, που τους αναγκάζουν να έχουν δυναμικές ρυτίδες σε σχέση με τους μη καπνιστές . Αυτό σε συνδυασμό με την απώλεια της ελαστικότητας μπορεί να οδηγήσουν σε βαθιές γραμμές γύρω από τα χείλη

5. Κηλίδες του δέρματος

Οι κηλίδες είναι περιοχές του δέρματος με πιο σκούρο χρώμα και εμφανίζονται πιο συχνά στο πρόσωπο και τα χέρια. Ενώ ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τέτοιες κηλίδες με την έκθεση πολύ χρόνο στον ήλιο, η έρευνα δείχνει ότι οι καπνιστές είναι πιο ευαίσθητοι.

6. Κατεστραμμένα δόντια και τα ούλα

Τα κίτρινα δόντια είναι ένα από τις πιο γνωστές επιπτώσεις του μακροχρόνιου καπνίσματος, αλλά η οδοντιατρική ζημιά δεν σταματά εκεί. Οι άνθρωποι που καπνίζουν τείνουν να αναπτύξουν ασθένεια των ούλων, επίμονη κακή αναπνοή, και άλλα προβλήματα στοματικής υγιεινής. Οι καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τα δόντια σε σχέση με τους μη καπνιστές.

7. Χρωματισμένα δάκτυλα

Εάν καπνίζετε για κάποιο διάστημα ρίξτε μια καλή ματιά στα νύχια σας και το δέρμα των χεριών σας και αναρωτηθείτε αν αυτή η εικόνα είναι ελκυστική. Το κάπνισμα προκαλεί χρωματιστούς λεκέδες στο δέρμα και τα νύχια, καθώς και τα δόντια. Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι κηλίδες έχουν την τάση να ξεθωριάζουν όταν σταματήσετε το κάπνισμα.

8. Τριχόπτωση

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν την τάση να αναπτύξουν πιο λεπτή τρίχα, καθώς γερνούν, και το κάπνισμα μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ακόμη, ότι οι άνθρωποι που καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν φαλάκρα.