Συστάσεις της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την άσκηση

- Τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα, για συνολικά 150 λεπτά
Ή 
- Τουλάχιστον 25 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα για συνολικά 75 λεπτά  ή ένας συνδυασμός των δύο
ΚΑΙ
- Μέτρια έως υψηλής έντασης δραστηριότητα μυϊκής ενδυνάμωσης τουλάχιστον για 2 ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα,  για πρόσθετα οφέλη για την υγεία.


Η απλούστερη, θετική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε για την αποτελεσματική βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας είναι να ξεκινήσετε το περπάτημα. Είναι ευχάριστη, δωρεάν, εύκολη, κοινωνική και ταυτόχρονα μια εξαιρετική άσκηση. Ένα πρόγραμμα βάδισης  είναι ευέλικτο και μπορεί να συνοδεύεται με  υψηλά ποσοστά επιτυχίας, επειδή οι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν  με αυτό. Είναι εύκολο το περπάτημα  να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.

 


Τι θα συμβεί αν  ξέρετε ότι δεν θα είστε σε θέση να ασκηθείτε για 30 λεπτά;

Το κάτι είναι πάντα καλύτερο από το τίποτα! Και ο καθένας έχει να ξεκινήσει από κάπου. Ακόμα κι αν έχετε καθιστική ζωή για χρόνια, σήμερα είναι η ημέρα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε υγιεινές αλλαγές στη ζωή σας. Εάν δεν νομίζετε  ότι θα τα καταφέρετε για  τριάντα λεπτά, ξεκινήστε με ένα  εφικτό στόχο για σήμερα. Μπορείτε να πλησιάζετε προοδευτικά προς το συνολικό στόχο, τα τριάντα λεπτά,  καθώς  γίνεστε δυνατότεροι. Μην αφήνετε τη σκέψη του  όλα-ή-τίποτα να σας στερήσει ό, τι μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα.


Επίσης μπορείτε να έχετε τα ίδια οφέλη, ακόμη και αν διαιρέσετε το χρόνο σας σε δύο ή τρία τμήματα από 10 έως 15 λεπτά την ημέρα.