Στρατηγικές για να κάνετε τους στόχους σας  για απώλεια βάρους πραγματικότητα

Εκατοντάδες δίαιτες και προγράμματα απώλειας βάρους υπόσχονται γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα. Ωστόσο, το θεμέλιο για κάθε επιτυχές πρόγραμμα απώλειας κιλών εξακολουθεί να είναι μια υγιεινή δίαιτα για έλεγχο των θερμίδων σε συνδυασμό με άσκηση. Για την επιτυχή, μακροπρόθεσμη ελάττωση του σωματικού βάρους, θα πρέπει να κάνετε μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και τις συνήθειες σας.

1. Κάντε μια δέσμευση

Η μόνιμη απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο και προσπάθεια - και μια δια βίου δέσμευση. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να κάνετε μόνιμες αλλαγές και ότι το κάνετε για τους σωστούς λόγους.

Για να μείνει προσηλωμένος στην απώλεια βάρους σας, θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτό . Χρειάζεται πολλή ψυχική και σωματική ενέργεια για να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Έτσι καθώς  σχεδιάζετε  νέες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που σχετίζονται με απώλεια βάρους, κάνετε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση πρώτα άλλων καταστάσεων στη ζωή σας που σας πιέζουν, όπως οικονομικά προβλήματα ή συγκρούσεις στις σχέσεις σας . Αν και αυτές οι καταστάσεις δεν μπορεί να απομακρυνθούν  εντελώς, η  διαχείρισή τους  θα  βελτιώσει   την ικανότητά σας να επικεντρωθείτε  στην επίτευξη ενός  πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το σχέδιο σας για  απώλεια βάρους, ορίστε μια ημερομηνία έναρξης και στη συνέχεια ξεκινήστε.

2. Βρείτε ένα εσωτερικό κίνητρο

Κανείς άλλος δεν μπορεί να σας κάνει να χάσετε βάρος. Θα πρέπει εσείς να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε τις αλλαγές στη διατροφή και την άσκηση για να ευχαριστήσετε στον εαυτό σας παρακαλώ. Τι πρόκειται να σας δώσει την ώθηση μα μείνετε προσηλωμένος στο σχέδιο σας για να χάσετε βάρος; Κάντε μια λίστα με το τι είναι σημαντικό για σας και μπορεί να σας  βοηθήσει μείνετε κινητοποιημένοι και επικεντρωμένοι. Στη συνέχεια, βρείτε έναν τρόπο για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ανακαλέσετε τους παράγοντες αυτούς που θα σας  υποκινήσουν σε στιγμές πειρασμού.

Ενώ θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη συμπεριφορά σας,  για την επιτυχή απώλεια βάρους, βοηθά να έχετε υποστήριξη . Διαλέξτε τους ανθρώπους που μπορούν να σας υποστηρίξουν,  που θα σας ενθαρρύνουν με θετικό τρόπο, χωρίς ντροπή, αμηχανία ή δολιοφθορά. Στην ιδανική περίπτωση, βρείτε  τους ανθρώπους που θα ακούσουν  τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας, μπορούν  να βρουν χρόνο να ασκηθούν μαζί σας , και οι οποίοι θα μοιραστούν την προτεραιότητα που έχετε θέσει για τη διαμόρφωση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

3. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Μπορεί να φαίνεται προφανές να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους για την απώλεια βάρους. Αλλά ξέρετε πραγματικά τι είναι ρεαλιστικό; Μακροπρόθεσμα, είναι καλύτερο θέσετε ως στόχο την απώλεια 0.5 έως 1 κιλού την εβδομάδα, αν και αρχικά μπορεί να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, αν κάνετε σημαντικές. Για να χάσετε 0.5 έως 1 κιλό την εβδομάδα, θα πρέπει να κάψετε 500 έως 1.000 θερμίδες περισσότερο από ό, τι καταναλώνετε κάθε μέρα, με μια  δίαιτα χαμηλότερη σε θερμίδες και τακτική άσκηση.

Όταν καθορίζεται τους στόχους σας σκεφτείτε τόσο στην διαδικασία όσο και  τα αποτελέσματα. «Τακτική άσκηση»  είναι ένα παράδειγμα ενός στόχου για τη διαδικασία, ενώ «απώλεια 1 κιλού» είναι ένα παράδειγμα ενός στόχου έκβασης. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε ένα στόχο αποτελέσματος, αλλά θα πρέπει να θέσετε τους στόχους της διαδικασίας, επειδή η αλλαγή των διαδικασιών σας - οι συνήθειές σας - είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, και σχετικοί χρονικά περιορισμένοι. Ένα παράδειγμα ενός έξυπνου στόχου είναι  να περπατάτε  για 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα για τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς και να  καταγράφετε τα αποτελέσματα σας.

4. Απολαύστε υγιεινά τρόφιμα

Η υιοθέτηση ενός  νέου στυλ διατροφής που προάγει την απώλεια βάρους πρέπει να περιλαμβάνει μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων. Όμως, μειώνοντας τις θερμίδες δεν χρειάζεται να σημαίνει την εγκατάλειψη της  γεύσης, της ικανοποίησης ή ακόμη και την ευκολία της προετοιμασίας του γεύματος.  Ένας τρόπος που μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων σας είναι με την κατανάλωση περισσότερων «φυτικών» φαγητών - φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Προσπαθήστε για ποικιλία,  για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας χωρίς να εγκαταλείψετε  τη γεύση ή τη διατροφική αξία.

Ειδικότερα, για την απώλεια βάρους σας

  • αρχίστε  να τρώτε ένα υγιεινό πρωινό κάθε μέρα
  • τρώτε τουλάχιστον τέσσερις μερίδες λαχανικών και τρεις μερίδες φρούτων καθημερινά
  • καταναλώνετε υγιεινά λίπη, όπως το ελαιόλαδο, τα φυτικά έλαια και βούτυρα καρυδιών.
  • περιορίστε τη ζάχαρη,
  • επιλέξτε  χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα και
  • κρατήστε  την κατανάλωση κρέατος σε ποσότητα περίπου στο μέγεθος ενός τραπουλόχαρτου.

5. Δραστηριοποιηθείτε και μείνετε δραστήριοι

Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι να καίτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι καταναλώνετε. Επειδή 3.500 θερμίδες αντιστοιχούν σε  περίπου 0,5 κιλό λίπους, πρέπει να κάψετε 3.500 θερμίδες περισσότερες  από ό, τι παίρνετε για να χάσετε 0,5 κιλό. Έτσι εάν κόψετε 500 θερμίδες από την  τυπική διατροφή σας κάθε μέρα, τότε θα χάσετε περίπου 0,5 κιλό την εβδομάδα (500 θερμίδες x 7 ημέρες = 3.500 θερμίδες).

Ενώ μπορείτε να χάσετε βάρος χωρίς άσκηση, ο περιορισμός θερμίδων αν συνδυαστεί με την άσκηση  μπορεί να σας  βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει να κάψετε τις επιπλέον θερμίδες που δεν μπορεί να μειώσετε μέσω της διατροφής μόνο. Η άσκηση προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης διάθεσή σας, ενισχύοντας το καρδιαγγειακό σύστημα σας και μειώνοντας την αρτηριακή σας πίεση. Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της απώλειας βάρους. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που διατηρούν την απώλεια βάρους τους σε μακροπρόθεσμη βάση έχουν τακτική σωματική δραστηριότητα.

Πόσες θερμίδες καίτε εξαρτάται από τη συχνότητα, τη διάρκεια και την ένταση των δραστηριοτήτων σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσετε το λίπος του σώματος είναι μέσω σταθερής αερόβιας άσκησης - όπως το ζωηρό περπάτημα - για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Κάθε επιπλέον κίνηση επίσης βοηθά στην καύση θερμίδων. Σκεφτείτε με ποιους  τρόπους μπορείτε να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα καθ 'όλη την ημέρα, αν δεν μπορείτε να ασκηθείτε σε μια δεδομένη ημέρα. Για παράδειγμα, να ανεβαίνετε από τις σκάλες αντί να χρησιμοποιείτε  το ασανσέρ ή να παρκάρετε πιο μακριά   όταν πάτε για ψώνια.

6. Αλλάξτε την προοπτική σας

Δεν είναι αρκετό να τρώνε υγιεινά τρόφιμα και να ασκήσει μόνο για μερικές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες, αν θέλετε μακροπρόθεσμα, την επιτυχή απώλεια βάρους. Αυτές οι συνήθειες πρέπει να γίνουν  τρόπος ζωής. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής ξεκινούν  με  μια ειλικρινή ματιά στις διατροφικές συνήθειες και την καθημερινή ρουτίνα σας. Μετά την αξιολόγηση των προσωπικών σας προκλήσεων για την απώλεια βάρους, προσπαθήστε να εργαστείτε με  μια στρατηγική για να αλλάξετε σταδιακά συνήθειες και συμπεριφορές που σαμποτάρισαν τις προηγούμενες προσπάθειες σας. Επίσης  θα πρέπει να προχωρήσετε  πέρα από την απλή αναγνώριση των προκλήσεων σας - θα πρέπει να προγραμματίσετε για το πώς θα τις  αντιμετωπίσετε , αν πρόκειται να πετύχετε στην προσπάθεια για  απώλεια βάρους, μια για πάντα.

Μπορείτε πιθανότατα  να έχετε μια περιστασιακή αποτυχία. Αλλά αντί να σταματήσετε  τελείως μετά από μια αποτυχία, απλά ξεκινήστε πιο φρέσκοι και αποφασιστικοί  ​​την επόμενη μέρα. Να θυμάστε ότι σχεδιάζετε να αλλάξετε τη ζωή σας. Αυτό δεν θα συμβεί μονομιάς. Μείνετε προσηλωμένοι σε ένα  υγιεινό τρόπο ζωής  και τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν.