Πρωινό: Πώς μπορεί να σας βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους;

Η τακτική λήψη ενός υγιεινού πρωινού μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό βάρος και να διατηρήσετε  την απώλεια βάρους σας

Μείωση της  πείνας. Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να μειώσει την πείνα σας αργότερα μέσα στην ημέρα και για αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση τροφής. Όταν παραλείπετε το πρωινό, μπορεί να αισθάνεστε πεινασμένος αργότερα και να μπείτε  στον πειρασμό για μια γρήγορη και πρόχειρη λύση - όπως ντόνατς στο γραφείο. Επιπλέον, η παρατεταμένη νηστεία που εμφανίζεται όταν παραλείπεται  το πρωινό μπορεί να αυξήσει την ανταπόκριση του οργανισμού σας στην  ινσουλίνης στο σώμα σας, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την αποθήκευση λίπους και αύξηση του σωματικού βάρους. Στην πραγματικότητα, η παράλειψη του πρωινού αυξάνει ουσιαστικά τον κίνδυνο της παχυσαρκίας σας.

Υγιεινές επιλογές. Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να σας οδηγήσει  στο σωστό δρόμο για να κάνετε  υγιεινές επιλογές όλη την ημέρα. Όταν τρώτε πρωινό, έχετε την τάση να έχετε  μια πιο υγιεινή διατροφή συνολικά, με  πιο θρεπτικά συστατικά και με χαμηλότερα λιπαρά. Όταν παραλείπετε το πρωινό, είναι πιο πιθανό να παραλείψετε τα φρούτα και τα λαχανικά κατά το υπόλοιπο της ημέρας.

Περισσότερη ενέργεια. Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να σας δώσει την ενέργεια για την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα υγιεινό πρωινό ανεφοδιάζει σε καύσιμα το σώμα σας και να αναπληρώνει τις αποθήκες γλυκογόνου που τροφοδοτούν τους μυς σας με άμεση ενέργεια. Η παράλειψη του πρωινού συσχετίζεται με μειωμένη σωματική δραστηριότητα.

Έτσι, θα πρέπει να επανεξετάσετε την παράλειψη του πρωινού  - για να εξοικονομήσετε χρόνο ή να περιορίσετε την κατανάλωση θερμίδων κοπή- ειδικά αν προσπαθείτε να ελέγξετε το βάρος σας.