Οι καρδιολόγοι σύμφωνα με έρευνα είναι έγγαμοι, ευτυχισμένοι και δεν ασχολούνται με τα κοινωνικά δίκτυα

Οι περισσότεροι καρδιολόγοι οδηγούν γιαπωνέζικα αυτοκίνητα, πιστεύουν σε μία ανώτερη δύναμη και δεν γνωρίζουν πολλά για τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία έρευνας σχετικά με το lifestyle των ιατρών που δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά από το Medscape...
Οι περισσότεροι καρδιολόγοι οδηγούν γιαπωνέζικα αυτοκίνητα, πιστεύουν σε μία ανώτερη δύναμη και δεν γνωρίζουν πολλά για τα κοινωνικά δίκτυα. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία έρευνας σχετικά με το lifestyle των ιατρών που δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά από το Medscape.
Σε κλίμακα από το 1 έως το 5, οι καρδιολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα για το πόσο ευτυχισμένοι είναι στη ζωή τους εκτός δουλειάς, φτάνουν στο 3.92. Έτσι κατατάσσονται στην 15η θέση από τις 25 ειδικότητες ιατρών που συμμετείχαν, με ευτυχέστερους τους ρευματολόγους, δερματολόγους και ουρολόγους, και πιο δυστυχείς τους νευρολόγους.
Το 85% των καρδιολόγων δήλωσαν έγγαμοι, έχοντας όμως και υψηλό ποσοστό στα διαζύγια - χωρισμούς (5,5% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο των ιατρών 3,3%). Τρεις στους τέσσερεις καρδιολόγους δηλώσαν ότι δεν κάνουν ¨πολυτελή ζωή ¨ και ότι δεν ανήκουν σε υψηλή οικονομική και φορολογική τάξη.
Όσο αφορά τον τομέα της υγείας, λιγότερο από το 1% είναι καπνιστές, το 25% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι απέχει από καταχρήσεις εκ πεποιθήσεως, ενώ το 75% δηλώνει ότι καταναλώνει λιγότερο από 1 ποτό τη μέρα.
Επίσης το 48% των καρδιολόγων ηλικίας 31 έως 40 γυμνάζονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, ποσοστό που ανεβαίνει στο 63,3% στην ηλικία των 50, ενώ σε κλίμακα από το 1 έως το 5 βρίσκονται στην πέμπτη θέση των πιο γυμνασμένων ανάμεσα σε 25 ειδικότητες. Παρόλ αυτά το 33.5% των καρδιολόγων θεωρούν τον εαυτό τους υπέρβαρο και το 4% παχυσαρκό.
Κοντά στο 85% των καρδιολόγων δήλωσαν ότι πιστεύουν στο Θεό, ενώ οι μισοί από αυτούς πηγαίνουν συχνά στην εκκλησία.
Τέλος δεν είναι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook και το Twitter, ενώ οι μάρκες αυτοκινήτων που προτιμούν είναι Toyota, Lexus, και Honda.